Fri frakt över 500 kr FRI FRAKT ÖVER 500KR Betala säkert med Swish eller kort BETALA SÄKERT MED SWISH ELLER KLARNA Snabba leveranser 3-5 DAGARS LEVERANSTID MED DHL SERVICEPOINT

Välkommen till Öjbro Vantfabrik

Hos oss hittar du vårt sprudlande kreativa sortiment av varning varma vantar, yllesockor, strumpor, handdukar, plädar, kuddfodral och lite till. Alla våra mönster är förankrade i vårt kulturarv. Alla har en historia och allt börjar med vår vante som vi stickar upp i ren ny merinoull och fodrar med våra vindavstötande och värmebindande foder för att uppnå hög kvalité, komfort och funktion.

Välkommen till Öjbro Vantfabriks magiska mönstervärld. Öjbro Vantfabrik brinner för att föra våra olika sticktraditioner vidare.

Öjbro Vantfabrik grundades med visionen att skapa nutida mönsterdesign förankrade i vårt nordiska kulturarv.

Folkloristiska Allmoge mönster som bildar produkter genom en småskalig hantverks mässig och industriell tillverkningsprocess för att möta behoven i dagens hem.

Vårt Hantverk!

Vi kör våra storlekar i Mindre, Lagom och Rejäl, och våra saker är maskinstickade med rätt mycket handpåläggning. Just handpåläggningen är det unika, det gör att ingen produkt blir exakt lik den andra. För vissa kan detta vara jobbigt, hantverk är inte för alla, men det är så vi vill ha det. Vet du med dig att du vill ha allt exakt likadant och med angivna exakta millimetermått, ja då är nog inte vårt hantverk något för dig. Om du däremot älskar hantverk, älskar att allt är unikt, älskar det individuella, älskar material i de bästa kvaliteer, älskar det småskaliga. Ja då har du kommit rätt. Vi är ett småskaligt familjeägt bolag, med ungefärliga millimetermått och med mycket handpåläggning i alla våra kvalitets produkter. Välkommen att hitta något fint i vår webshopp. 

Varma hälsningar från Familjen Öjbro

Öjbro Vantfabriks humörhöjande sortiment

Öjbro Vantfabrik stickar mönstrade knästrumpor till våra älskade vantar. Vi stickar våra yllestrumpor i samma mönster som våra vantar och vi gör dem lite längre i skaften så att mönstren kommer fram ordentligt. För året runt bruk har vi dessutom stickat upp tunnare mönstrade ankelsockar i merinoull. Vi stickar merinosockarna i de flesta av våra mönster här i Ulricehamn, Sverige. Alla hittar du här i Öjbro Vantfabriks Webshop. Vi mönster sätter och färg sätter våra mönster med en traditionell Nordisk känsla. Våra mönster låter vi sedan pryda olika bruksvaror. Här hos Öjbro Vantfabrik hittar du också en Svensk tillverkad GOTS certifierad handduk och pläd i organisk bomull, perfekt för en hållbar vacker vardag. Dessutom stickar vi även upp klassiska koftor i merinoull i flera av våra humörhöjande mönster. Mjuka härliga merinoullskoftor i traditionella klassiska modeller. Varje mönster har sin historia med sin förklarande designberättelse, förankrad i vårt Svenska kulturarv. Med en Öjbro Vantfabriks varm ullvante, ullmössa, mjuk pläd, och sköna raggsockor kan du med tillförsikt se fram emot en trivsam tillvaro. 

  • USP icon check
    FRI FRAKT ÖVER 500KR DHL SERVICEPOINT
  • USP icon check
    3-5 DAGARS LEVERANS
  • USP icon check
    BETALA SÄKERT MED SWISH ELLER KLARNA

Vi gör vad vi älskar så länge som vi kan och vi får

och så länge det finns fantastiska kunder som gläds åt och köper det vi gör. Det var så det startade och det är vad som får oss att fortsätta varje dag. Att få vara en del av vårt levande Nordiska kulturarv. Hantverk, tradition och våra egna mönster har alltid varit kärnan i allt vi gör. Högkvalitativa föremål har funnis i tusentals år, blivit arvegods och använts av generationer. Idag pratar vi om att vara hållbara, oavsett vad man vill kalla det, vill vi skapa det som behövs och vi använder främst ull. Vi hoppas du känner dig inspirerad av vår samling alster. Alla våra produkter är tillverkade med passion och omsorg hos oss och från alla hantverkare vi samarbetar med. Vi är stolta över att kunna erbjuda unika, högkvalitatibla produkter, designade för att skapa en humörhöjande tillvaro. 

Välkommen till Öjbro Vantfabriks e-handel.